Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Degelijk Feyenoord pakt eerste drie punten

15-08-2005

Een degelijk spelend Feyenoord heeft zijn eerste competitiezege binnen. In de eigen Kuip werd NAC zondagmiddag met 2-0 opzij gezet. De zege was verdiend en kwam tot stand door treffers van Sebastian Pardo en Dirk Kuyt. Beide spelers scoorden op belangrijke momenten. Pardo schoot halverwege de eerste helft een vrije trap rechtstreeks binnen. Kuyt vond het net halverwege de tweede helft, in de enige fase in de wedstrijd dat de Rotterdammers door slordig spel de greep op de partij even kwijt waren. Voor Kuyt was het zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen en meteen ook zijn 50ste officiële competitietreffer in dienst van Feyenoord. De voorgaande twee seizoenen kwam Kuyt tot 20 en 29 doelpunten.

De eerste zege was een opluchting voor de nieuwe trainer Erwin Koeman. Geen eredivisietrainer werd in de voorbereiding met meer onrust geconfronteerd dan hij. Toch bewaarde Koeman de rust en concentreerde hij zich op de opbouw van zijn team. Tegen NAC verraste Koeman met zijn opstelling. In plaats van de gebuikelijke vier verdedigers stelde hij er slechts drie op. Met vier middenvelders en drie aanvallers werd de angel uit het aanvalsspel van NAC gehaald. Zowel Koeman als Dirk Kuyt keken tevreden terug op de ouverture. "We hebben met en voor elkaar gewerkt", oordeelde Koeman, die Ali Boussaboun en Serginho Greene verdienstelijk zag debuteren. "We hebben keihard gevochten met zijn allen", stelde Kuyt. "Dat is het belangrijkste. Het was een stugge tegenstander met gevaarlijke spelers, dus ik ben erg tevreden."

In de tweede helft zorgde Kuyt nog voor een grappig moment. In zijn ijver om een bal binnen de lijnen te houden, schoot hij de hoekvlag kapot. "Ik wilde de bal binnenhouden en kwam met zo'n vaart aan dat ik dat alleen nog kon doen via de cornervlag. Helaas is die van plastic en heeft hij het niet gehouden." Kuyt pakte de geknakte vlaggenstok op en plantte het restant in de grond, waardoor de wedstrijd zonder onderbreking kon worden vervolgd. Het publiek begroette zijn actie met luid gejuich. Dat was er verder ook voor Pierre van Hooijdonk. De spits keerde in het shirt van NAC terug in de Kuip waar hij twee jaar geleden vertrok. Van Hooijdonk werd begroet met bloemen en gejuich toen de speaker zijn naam voorlas. "De begroeting bezorgde me kippenvel", aldus van Hooijdonk, die de nederlaag meteen in perspectief plaatste. "De verwachtingen bij NAC zijn hoog, maar wij spelen toch echt gewoon voor een plekje in de play-offs. Feyenoord gaat voor meer, dat hoort bij deze club. Feyenoord is natuurlijk geen Atletico Ananas."