Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Feyenoord: op zijn best in toppers. 2-0 zege tegen AZ

28-12-2005

Feyenoord mag zich op de helft van de competitie de beste ploeg van Nederland in de topduels noemen. Op Tweede Kerstdag werd in de Kuip met 2-0 gewonnen van AZ. Dat resultaat betekent dat de ploeg van Dirk Kuyt nu het afgelopen halfjaar zowel Ajax, PSV als AZ heeft verslagen. Ajax was in augustus de eerste ploeg die tegen Feyenoord onderuit ging. In Amsterdam werd het 2-1. Feyenoord - PSV eindigde onlangs in 1-0.

Erwin Koeman

Opvallend is dat Feyenoord in alledrie die duels het verschil al maakte in de openingsfase. Daarin straalde de ploeg agressie uit en maakte het telkens een vroeg doelpunt. Tegen AZ gebeurde dat zelfs twee keer kort na elkaar. In de tweede minuut al reageerde Patrick Paauwe attent op een doorkopbal van Dirk Kuyt. Oog in oog met AZ-keeper Timmer schoot de routinier raak. Zes minuten later verdubbelde het grote Feyenoord-talent Jonathan De Guzman de marge door een fraaie actie goed af te ronden. Pas na rust kwam AZ in de wedstrijd. Twee goede wissels van coach Louis van Gaal zorgden ervoor dat Feyenoord achteruit moest. Diverse AZ-spelers kregen kansen, maar tot scoren kwamen ze niet.

Dirk Kuyt

"Zelfs al had AZ tegengescoord, dan nog hadden wij deze wedstrijd niet verloren", stelde Kuyt naderhand. "Ik kan het natuurlijk nooit bewijzen, maar zoiets voel je gaandeweg. We mogen Lodewijks dankbaar zijn voor alle ballen die hij tegenhield, maar eigenlijk hadden wij zelf op de counter nog meer moeten scoren. Wat we nog beter moeten doen in dit soort wedstrijden is het bespelen van de grote ruimtes die ontstaan als wij achteruit moeten en de tegenstander aanvalt."

Gevraagd naar eventuele titelkansen van Feyenoord hield Kuyt zich nog steeds op de vlakte. "Laten we over een wedstrijd of 10 eens kijken hoe we ervoor staan. Ik denk dat PSV nog steeds de grote favoriet is. In elk geval is het goed voor de competitie dat er drie ploegen zo dicht bij elkaar staan na de eerste helft van het seizoen." Feyenoord sluit het kalenderjaar 2005 donderdag af met een thuiswedstrijd tegen Willem II.