Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Kuyt en Feyenoord zien ook KNVB-beker verloren gaan

28-12-2005

Dirk Kuyt wacht nog altijd op zijn eerste prijs met Feyenoord en net als de voorgaande twee jaar zal hij in elk geval eind mei niet met de KNVB-beker kunnen zwaaien. Feyenoord verloor woensdag al in zijn eerste cup-wedstrijd van het seizoen: 1-0 tegen Roda JC.

In het bitter koude Limburg was Sergio de matchwinner. De Braziliaanse aanvaller scoorde na 31 minuten. In de resterende tijd bouwde Feyenoord een veldoverwicht op, maar schiep de ploeg zich nauwelijks kansen. Kuyt was nog het dichtst bij een doelpunt toen hij in de beginfase met een knap vluchtschot de paal raakte.

Geen nieuw bekersucces dus voor de Katwijker, die het toernooi in zijn laatste seizoen bij FC Utrecht al eens won. "Het is een teleurstelling dat we na 90 minuten bekervoetbal al zijn uitgeschakeld", stelde Kuyt. "We speelden voor mijn gevoel niet eens slecht, maar in de 16-meter lukt het in deze fase even niet. Dat was ook tegen ADO al zichtbaar. Vandaag heb je ook pech, want bij een van de eerste aanvallen had Ali Boussaboun al een penalty moeten krijgen."

Het duel in Kerkrade werd deels overschaduwd door het vertrek van Mark Wotte. De technisch d irecteur leverde daags voor Roda - Feyenoord zijn contract in. Wotte heeft aangegeven dat hij weer trainer wil zijn.