Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Na euforie weer teleurstelling voor Feyenoord in Den Haag: 2-1 verlies

19-12-2005

"Bij delen van het legioen en bij sommige spelers was de euforie alweer ontstaan na onze 1-0 zege tegen PSV. Ik doe daar niet aan mee, omdat ik weet dat het niet reëel is zo te denken. Ik raak niet in de war van een zege in een topduel, maar ik ben ook niet meteen van de kaart als we verliezen van RBC en vandaag van ADO Den Haag."

Met deze woorden zette Erwin Koeman zondag een punt achter het competitieduel tussen ADO Den Haag en Feyenoord. De 2-1 nederlaag van de Rotterdammers voelde ook voor trainer Koeman aan als een grote teleurstelling, maar helemaal onverwacht kwam de zeperd voor zijn gevoel niet.

Erwin Koeman

Als geen ander maakt Koeman dit seizoen de wisselvalligheid van zijn elftal bespreekbaar. Hij doet het door op gezette tijden de verwachtingen rond Feyenoord te temperen. "Ik ben op 2 juli begonnen met het idee de club Feyenoord in de eerste plaats weer wat gemoedsrust te bezorgen na het roerige afgelopen seizoen", stelde Koeman in Den Haag. "We leven gewoon van week tot week en zien wel waar we eindigen."

Feyenoord speelde in Den Haag simpelweg te weinig klaar om recht te hebben op de zege. Al na 1 minuut was de ploeg van Dirk Kuyt op achtervolgen aangewezen na een onnodige handsbal in het eigen strafschopgebied van Pascal Bosschaart. ADO-spits Den Ouden benutte de toegekende penalty. Na rust maakte Kalou nog wel gelijk, maar in de slotfase kopte verdediger Saavedra de 2-1 voor de thuisclub binnen uit een corner. Bij die situatie troefde de Spanjaarde zijn directe tegenstander Kuyt af. Het betekende voor de captain van Feyenoord het rotste moment op een toch al vervelende middag, waarop hij veel schoppen kreeg en net als de andere spitsen Boussaboun en Kalou niet het verschil kon maken. Slechts éénmaal toonde Kuyt zijn klasse toen hij Serginho Greene een vrije doortocht bood naar het doel. De verdediger hield de enorme kans op de 2-1 voor Feyenoord echter om zeep.

Dirk Kuyt

Hoewel niemand het als rechtstreeks excuus aanvoerde, mocht Feyenoord zich in het swingende Zuiderpark ook deels beklagen over de arbitrage. Voorafgaand aan de 2-1 van Saavedra was duidelijk zichtbaar dat doelman Patrick Lodewijks bij het uitkomen werd gehinderd door Wesley Verhoek. Dat arbiter Luinge dat moment niet zag of niet wilde zien, maakte Lodewijks woedend. "Zeker omdat zo'n Luinge dan als enige reactie het volgende zegt: had je maar beter uit moeten komen. Dat vind ik zo respectloos", aldus Lodewijks.

Ali Boussabon