Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Kuyt matchwinner in topper tegen PSV: 1-0

12-12-2005

In een heerlijke topper heeft Feyenoord zondag met 1-0 gewonnen van PSV. Dirk Kuyt zorgde voor ruim 45 duizend toeschouwers in de Kuip voor de enige treffer. De aanvoerder van Feyenoord stond al in de zevende minuut op de goede plek om een inzet van Kalou te verlengen tot achter de grabbelende doelman Gomes van PSV. "Een heerlijk moment", oordeelde Kuyt, die besloot toch te spelen ondanks de kuitblessure die hem al twee weken hindert. "Je kunt het een gelukstreffer noemen, maar je kunt ook zeggen dat ik op het juiste moment op de juiste plaats stond. Deze overwinning is er een van een team dat het kon opbrengen om overal op het veld de strijd aan te gaan. Als we dat doen, kunnen we met de beste ploeg van het land mee. De zege is een mooie bekroning op een heerlijke voetbalmiddag waarvan het publiek moet hebben genoten."

FLR

Volledig uitgewoond haalden Kuyt en zijn ploeggenoten het eindsignaal van de partij die vooral na rust een heel intensief karakter had. PSV was de betere ploeg voor rust, Feyenoord was dat na de pauze. Trainer Erwin Koeman liet zijn ploeg de laatste 20 minuten gedurfd 1-tegen-1 spelen achterin en zag die moed beloond met een reeks van kansen aan de overkant. Kuyt, Kalou, Boussaboun en Ghaly konden de marge echter niet vergroten. Kalou miste zelfs voor een leeg doel, dat door PSV-keeper Gomes was verlaten voor een corner aan de overzijde.

Dirk Kuyt

Feyenoord, PSV en AZ voeren nu half december als trio de ranglijst aan. Het is meer dan 20 jaar geleden dat voor het laatst drie teams na tenminste 15 speeldagen samen aan kop gaan. In 1983 lukte dat Ajax, Feyenoord en PSV voor het laatst. Ook na de tweede triomf in een topper dit seizoen (eerder won Feyenoord bij Ajax met 2-1), wil niemand in de Kuip al het woord kampioenschap openlijk in de mond nemen. "We doen mee en willen dat zo lang mogelijk blijven doen", sprak Dirk Kuyt. "We moeten volgende week naar Den Haag, waar we ook zomaar weer punten kunnen verspelen", bleef Erwin Koeman wel heel nuchter.

Dirk Kuyt