Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Feyenoord als koploper naar Arena

22-08-2005

Feyenoord en Dirk Kuyt trekken komende zondag als (mede)koploper naar Amsterdam voor de klassieker tegen Ajax. Zondagmiddag boekten de Rotterdammers hun tweede competitiezege in de stadsderby tegen Sparta (3-1). Makkelijk ging dat niet. Feyenoord toonde op het Kasteel duidelijk twee gezichten. Voor rust ging er vooral op tactisch vlak veel fout binnen de ploeg van trainer Erwin Koeman, na rust zette hij met een wissel de organisatie beter neer en lag een monsterscore in het verschiet. Uiteindelijk bleef het bij 3-1 met treffers van Ricky van den Bergh voor Sparta en Dirk Kuyt, Sebastian Pardo en Hossam Ghaly voor Feyenoord.

Tegenvaller was de nieuwe blessure voor invaller Tim Vincken. De jonge vleugelaanvaller greep na een sprintduel naar zijn hamstring, de spier die hij eerder in de voorbereiding al blesseerde. Vinckens rol was tegen Sparta een belangrijke in de ruim 35 minuten dat hij meedeed. Zijn komst zorgde ervoor dat Feyenoord de ondertalsituatie op het middenveld kon opheffen. Sparta had tot dan toe alle ruimte gekregen in die linie om op te bouwen. Met Vincken erbij kon Feyenoord eindelijk zelf druk zetten op de bal. "Ik had gehoopt dat de basisspelers tijdens de wedstrijd zelf de oplossing voor onze aanvankelijke problemen zouden vinden", sprak trainer Koeman na afloop. "Linksback Ferne Snoyl had de momenten moeten kiezen om mee te doen op het middenveld. Toen dat steeds maar niet lukte, hebben we ingegrepen. Je mist op zo'n moment een, twee jongens die de zaak op het veld regelen. Alfred Schreuder kan dat, maar als hij er niet bij is gaan ze in onze ploeg naar elkaar kijken." Dat ervoer ook Dirk Kuyt, die op een cruciaal moment de 1-1 maakte. Vlak voor rust vond hij net dat beetje ruimte om uit te halen na een goede combinatie met Ali Boussaboun. Kuyts treffer viel amper vijf minuten nadat aan de overkant Spartaan Ivan Cvetkov een enorme kans op de 2-0 miste.

Ajax - Feyenoord wordt komende zondag gespeeld om 12.30 uur. Het duel vormt voor Feyenoord het begin van een lastige reeks met verder confrontaties met Heerenveen, Twente en Utrecht.