Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Kuyt blijft rustig onder interesse Spurs

22-08-2005

Anderhalve week voordat de internationale transfermarkt voor een halfjaar op slot gaat, heeft Tottenham Hotspur serieuze interesse getoond in Dirk Kuyt. De Londense club heeft een officieel bod van 12,5 miljoen euro in de Kuip neergelegd. Al twee weken probeert Spurs in de persoon van voorzitter Daniel Levy aan tafel te komen met Feyenoord, maar de stadionclub houdt de boot af. Feyenoord wil Kuyt deze zomer niet meer verkopen. Dirk Kuyt zelf is duidelijk over de kwestie. "Feyenoord bepaalt of het bod hoog genoeg is", stelde de Katwijker zaterdag in het Algemeen Dagblad. Zelf gaat Kuyt geen transfer forceren. "Daarvoor is de club me te dierbaar. Ik vind Spurs altijd al een mooie, traditierijke club. In Martin Jol hebben ze nu een Nederlandse toptrainer, van wie ik al langer weet dat hij gecharmeerd van mij is. Bij Feyenoord weten ze dat ik mezelf klaar acht voor de stap omhoog, maar het is niet zo dat ik denk: ik sta stil in ontwikkeling als ik nog een jaar bij Feyenoord blijf. Ik moet zelf weer zo'n goed seizoen als het vorige kunnen draaien. Bovendien wacht aan het einde van het seizoen het WK. Om in Oranje te blijven zal ik elke week moéten spelen. Dat kan bij Feyenoord zeker."

Kuyt tekende eerder dit jaar een nieuw, sterk verbeterd contract in de Kuip. Hij ligt tot en met de zomer van 2009 vast. Bij de onderhandelingen spraken beide partijen af dat Feyenoord goed aan een transfer van Kuyt mag verdienen. In de overeenkomst is geen gelimiteerde transfersom opgenomen. Kuyt: "de insteek is dat beide partijen er beter van worden als ik hier ooit vertrek." Kuyt vertrouwt erop dat Feyenoord redelijkerwijs een transfersom bepaalt telkens als zich de komende tijd een mooie buitenlandse club meldt. Feyenoord schat de huidige marktwaarde van zijn topscorer op 15 á 16 miljoen euro. "Als ze in die orde van grote denken, moet Feyenoord dat bedrag nu ook kunnen vragen en ontvangen", stelt Kuyt. "Daar heb ik geen moeite mee. Voor mij is dat ook goed, want het betekent dat een club écht moeite doet om mij te halen. Bij zo'n club kom je dan automatisch als een belangrijke speler binnen. Ik denk wel dat Feyenoord niet de club is om zomaar elk bod minder dan de marktprijs te negeren. En natuurlijk is het zo dat de absolute topclubs mijn marktrpijs altijd makkelijker kunnen ophoesten dan de mooie clubs net onder de top. Maar als die iets minder bieden, hebben ze in mijn beleving ook een grote inspanning gedaan."

Technisch directeur Mark Wotte van Feyenoord laat weten dat Kuyt deze zomer in elk geval niet meer vertrekt. "Als Tottenham nou in juni was gekomen, hadden we misschien kunnen praten. Maar zo vlak voor het einde van de transferperiode gaan we Dirk natuurlijk niet meer laten gaan. Wij waarderen hoe hij zelf in transferzaken staat.  Heel reeel. We zijn ook heel open naar elkaar toe. Als er interesse is van een club waarvan we weten dat Dirk die club ziet zitten, dan leggen we dat bij hem neer.