Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Kuyt na zege tegen Ajax: 'gevoel zegt voor 99 procent dat ik blijf'

29-08-2005

Feyenoord blijft na drie competitieduels ongeslagen aan kop in de eredivisie. De Rotterdammers versloegen zondag in Amsterdam Ajax met 2-1 en hebben samen met AZ en RKC het maximum van de punten.  Feyenoord dankte zijn eerste zege in vier jaar in een uitduel met Ajax vooral aan het spitsenkoppel Kuyt/Kalou. Allebei scoorden ze en beide aanvallers deden dat na een snelle combinatie met elkaar. In het laatste kwartier stond Feyenoord nog flink onder druk na een rode kaart (twee keer geel) voor Ferne Snoyl, maar de ploeg van trainer Erwin Koeman overleefde de stormloop.

Kuyt sprak na afloop van 'zijn lekkerste gevoel ooit na een overwinning' en in één adem roemde hij het team. "We zijn verder dan vorig jaar, vooral omdat we meer mogelijkheden hebben en iedereen bereid is met het mes tussen de tanden te strijden. Achterin stáát Serginho Greene er al vanaf dag één als centrale verdediger. Als Romeo Castelen wegvalt, neemt Ali Boussaboun zijn rol op de flank zonder problemen over. Hossam Ghaly kan al meer brengen dan vorig seizoen, terwijl ook Kalou vorig jaar pas zijn eerste eredivisiejaar beleefde."

Voor het eerst in tijden kreeg de Katwijker zelf tijdens een wedstrijd kramp. Kuyt greep in de tweede helft na een sprintduel naar zijn kuit. Meer strompelend dan lopend voltooide hij het laatste deel van de wedstrijd. "Dit is het gevolg van alle dingen die er de afgelopen weken rondom mij te doen geweest zijn", probeerde hij de ongewone situatie te verklaren. "Je moet toch tijd steken in alle berichten over een transfer. Journalisten vragen hoe het zit, maar ook vrienden en familie. Dat kost een hele hoop energie en het blijft in je hoofd malen. Afgelopen week had ik voor het eerst het gevoel: Dit gaat niet goed Dirk, even op jezelf passen." Gisteren was hij blijkbaar nog altijd niet helemaal hersteld, al was Kuyt wel zeer tevreden met het eerste deel van zijn wedstrijd. "Kalou en ik hebben laten zien dat we samen dodelijk kunnen zijn. Onze 1-0 was een voorbeeld van hoe wij op elkaar ingespeeld zijn. Bij de 2-0 volgde ik een wijze raad op van mijn oud-ploeggenoot bij FC Utrecht, Igor Gluscevic. Als je de bal niet tussen de palen schiet, gaat-ie er nooit in, zei Igor altijd. De laatste anderhalf jaar probeer ik elke bal in elk geval óp doel te schieten."

Drie dagen voor het sluiten van de internationale transfermarkt, op 31 augustus, sluit Kuyt de mogelijkheid van een vertrek nog altijd niet uit. "Dat kan ik simpelweg niet, omdat dit de voetballerij is. Er zou een paar uur voor het einde van de transferperiode nog een club kunnen komen die een waanzinnig bedrag op tafel legt waardoor ik alsnog weg ga. En ik wil in dat geval niet dat mensen zeggen: hij heeft gelogen, want hij zei dat hij zeker bij Feyenoord zou blijven.

"Ik kom graag mijn beloftes na. Ik kan alleen mijn gevoel weergeven. Dat zegt dat ik voor 99 procent zeker blijf. En mijn gevoel laat me niet vaak in de steek." Volgens Kuyt is alleen Tottenham Hotspur nog concreet in de race om hem op het laatste moment aan te trekken.