Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Dirk Kuyt wint zilveren schoen en prijs beste schutter Eredivisie

30-08-2005

Dirk Kuyt is maandagavond op het Nationale Voetballer van het Jaar-gala gekozen tot de winaar van de zilveren schoen van het afgelopen seizoen. De gouden schoen ging naar Mark van Bommel. De voetballer van Barcelona, vorig jaar nog in dienst van PSV, kreeg zijn gouden schoen uit handen van PSV-verzorger Mart van den Heuvel. AZ-speler Landzaat veroverde de bronzen schoen.

Voor Kuyt was het een mooie avond. Naast de zilveren schoen, op eigen verzoek uitgereikt door Feyenoord-legende Ove Kindvall, werd hij ook gekroond tot beste schutter van de eredivisie. Hij maakte vorig seizoen 29 doelpunten voor de Rotterdamse club. Landzaat kreeg zijn schoen van Simon Tahamata. De Johan Cruijff-prijs, de onderscheiding voor het grootste talent op de Nederlandse velden, ging naar Salomon Kalou (Feyenoord). De Ivoriaan, die dolgraag de Nederlandse nationaliteit wil, werd op het podium gelauwerd door bondscoach Marco van Basten. Kalou mag op een door hem gekozen plaats een Cruyff Court laten aanleggen. Dat doet hij in de Ivoriaanse havenplaats Abidjan.

Ook Rinus Michels viel postuum nog in de prijzen. De oud-bondscoach overleed enkele maanden geleden, maar kreeg desondanks toch de oeuvreprijs voor zijn verdiensten in de voetbalsport. Hans van Breukelen - keeper in het elftal dat onder leiding van Michels in 1988 Europees kampioen werd - nam de prijs uit handen van UEFA-baas Lennart Johansson in ontvangst.