Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Feyenoord blijft na vier duels foutloos

12-09-2005

Feyenoord blijft na vier competitieduels zonder puntenverlies. De Rotterdammers wonnen zondag de thuiswedstrijd tegen NEC met 3-0. Het werd voor een goed gevulde Kuip een regelmatige zege, die echter wat te fors uitviel. Feyenoord speelde een matige partij, waarin de ploeg opnieuw scoorde op de juiste momenten. Nadat Salomon Kalou voor de pauze de 1-0 verzorgde, vonden na rust ook Pardo en Castelen (in de slotminuut) het net. Dirk Kuyt sloot voor het eerst deze competitie een wedstrijd af zonder goals. De aanvoerder was echter wel bij alle treffers betrokken via het leveren van de assist. De mooiste was die bij de 3-0 van invaller Castelen. Kuyt bediende de van een blessure teruggekeerde speler met een crosspass over 40 meter.

Dirk

Feyenoord-trainer Erwin Koeman gaf aan dat hij op voorhand een moeilijke middag had verwacht. "Je hebt met twee dingen te maken, waarvan je de invloed vooraf niet kunt inschatten. Onze laatste wedstrijd bracht veel euforie na de 2-1 zege tegen Ajax. Daarnaast zijn veel jongens op pad geweest voor interlands. Het is zaak ze op de club meteen weer bij de les te krijgen. Met een 3-0 zege pakt het vandaag heel behoorlijk uit, al ben ik over het spel zeker niet tevreden." Koeman stipte na afloop bij het zien van de eredivisiestand nog een aardig detail aan. De nummers 2 en 3 op de ranglijst zijn voorlopig Feyenoord en RKC. "Dat RKC daar staat maakt ook mij trots en blij", aldus Koeman. "Ik voel me nog verbonden met de mensen daar. En, om het helemaal af te maken, is het ook mooi dat AZ het zo goed doet. Daar werkt met Marcel Brands (technisch directeur) sinds kort ook een ex-RKC'er."

dirk

De volgende wedstrijd van Feyenoord is het UEFA Cup-duel met Rapid Boekarest. De aftrap tegen de Roemeense ploeg is donderdag 15 september om 19.00 uur. In de Kuip is vanwege een straf van de UEFA geen publiek aanwezig.