Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Feyenoord - Rapid: triest decor, trieste uitslag

16-09-2005

Feyenoord krijgt het lastig zich te plaatsen voor de tweede ronde van het toernooi om de UEFA Cup. De Rotterdammers kwamen donderdag in hun thuisduel met Rapid Boekarest niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Van die uitslag waren welgeteld 200 mensen getuige. De Kuip bleef door een straf van de UEFA verder volkomen leeg. In die trieste ambiance, ontwikkelde zich een trieste wedstrijd, waarin Dirk Kuyt Feyenoord nog wel op  voorsprong zette, maar waarin een late penalty de boel verstierde.

Dirk

Feyenoord wist vooraf dat het bij gebrek aan steun van het Legioen de klus puur op eigen kracht moest klaren. Dat bleek moeilijk. Het duel was een paar minuten aan de gang toen Salomon Kalou aanzette voor zijn eerste actie. Sierlijk slalomde de Ivoriaan langs drie tegenstanders. UIt zijn passje breed schoot Dirk Kuyt op de handen van de keeper. Normaal zou een volle Kuip zijn ontploft bij zo'n start. Nu gebeurde er helemaal niets. Vanaf de 51.000 zitjes in de Kuip geen geklap, geen gejuich. Zelfs geen verwachtingsvol geroezemoes. Feyenoord probeerde behoedzaam aan te vallen, maar typerend voor het spel van de laatste weken was de openingstreffer het gevolg van een 'moment'. De doelman van Rapid kwam vlak voor rust totaal onnodig uit zijn doel lopen bij een dieptepass van Sebastian Pardo. Tussen twee tegenstanders en de keeper in controleerde Kuyt de bal en lobte die over de graaiende keeper tegen het net.

Erwin Koeman

Daar leek het bij te blijven, totdat Serginho Greene de  gasten na 75 minuten letterlijk een handje hielp. De verdediger gleed in zijn eigen strafschopgebied uit en dook vervolgens om duistere redenen met zijn handen naar de bal. De penalty werd onberispelijk omgezet. Voor de return over twee weken ziet Feyenoord nog kansen. "Maar favoriet zijn we niet meer", stelde trainer Erwin Koeman teleurgesteld. Mocht Feyenoord toch de tweede ronde halen, dan komt het net als vorig jaar in een poule van vijf clubs terecht.