Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Twee treffers Kuyt helpen Feyenoord langs Heerenveen

19-09-2005

De een vond het breekpunt bij Feyenoord - Heerenveen de rode kaart van Klaas-Jan Huntelaar vlak na rust. De ander zag de 2-1 van André Bahia na 67 minuten als scherprechter. Hoe dan ook: door een 5-1 overwinning is Feyenoord na vijf duels nog altijd ongeslagen in de eredivisie.

Dirk

Makkelijk ging het aanvankelijk niet zondagmiddag in de vierde thuiswedstrijd (drie competitie, één UEFA Cup) van het seizoen. Feyenoord nam pas na rust afstand van de Friezen, die via een fraaie vrije trap van Yildirim eerst op voorsprong waren gekomen. Bij de jacht op tegentreffers speelde Dirk Kuyt opnieuw een hoofdrol. Met een al even fraaie treffer (een boogbal van ruim 20 meter afstand over doelman Waterman) tekende hij eerst voor de gelijkmaker. Een kwartie rna dat doelpunt maakte hij vervolgens de 3-1 diede partij besliste. In de slotfase liep Feyenoord door treffers van Patrick Paauwe en Salomon Kalou nog uit naar een (te) ruime score.

Dirk

De treffer van Kalou viel uit een penalty, die de Ivoriaan bewust mocht nemen op initiatief van Kuyt. Het tekent de teamgeest bij de Rotterdammers, die wilden laten zien dat hun moreel niet is geknakt door het onverwachte en teleurstellende gelijkspel in het UEFA Cup-toernooi tegen Rapid Boekarest. De onderlinge verstandhouding tussen de spelers zal de komende weken overigens meer een thema worden, nu de concurrentie in de selectie zichtbaar toeneemt. Tegen Heerenveen liet trainer Erwin Koeman Shinji Ono als invaller terugkeren in het elftal.Voor de Japanner was het zijn eerste optreden in Feyenoord 1 sinds afgelopen mei. Ook een andere middenvelder, Jonathan De Guzman, maakte zijnentree. De Canadees werd vorige week 18 jaar en mag nu officieel uitkomen voor de A-selectie van Feyenoord. Met het duo erbij, vergroot Koeman vooral zijn keuzemogelijkheden in de middenlinie. Voorin kreeg hij er onlangs al een speler bij in de persoon van de Nigeriaan John Owoeri. Koeman toonde zich zondag direct blij met de uitbreiding van zijn selectie. "Bij een topclub moet altijd sprake zijn van concurrentie tussen de spelers. Iedereen moet nu elke dag aan de bak om een plekje in de basis teverdienen. Het wordt interessant om te zien hoe spelers daarmee omgaan."