Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Feyenoord na vier jaar weer alleen koploper

26-09-2005

Feyenoord is na zes speeldagen als enige eredivisieclub nog zonder puntenverlies. De Rotterdammers versloegen zondag zelf FC Twente (3-1) en zagen de directe concurrenten AZ en RKC voor het eerst punten verspelen. Het is van december 2001 geleden dat Feyenoord alleen de ranglijst aanvoerde. Destijds leidde dat overigens niet tot een kampioenschap. Het eerste seizoen onder trainer Bert van Marwijk werd uiteindelijk besloten met een derde plaats.

Romeo

Vier jaar later vinden de spelers van Feyenoord het ook nog te vroeg om al openlijk over een titel te praten. "We zijn groeiende en denken dat we inmiddels een stootje kunnen hebben", vertelde Dirk Kuyt na de zege in Enschede. Dat Feyenoord in het Arke stadion won, mede door twee doelpunten van Romeo Castelen, doet Kuyt goed. "Omdat het aangeeft dat Feyenoord meer te bieden heeft dan alleen de tandem Kuyt-Kalou. Castelen was vorig seizoen al goed voor 10 doelpunten en wil in zijn tweede Feyenoord-jaar doorgroeien. Nu Ono terug is na een blessure, hebben we er nog een goede speler bij en zo is het elftal op meerdere posities in beweging."

Romeo

Feyenoord, met Kuyt als maker van de 3-1, startte in Enschede goed in wat de zwaarste week tot nu toe kan gaan worden. Komende donderdag wacht in Boekarest de return in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi tegen Rapid Boekarest. Zondag gaat Feyenoord op bezoek bij FC Utrecht. Winst in die laatste partij zou de beste competitiestart in 12 jaar betekenen. In het seizoen '93-'94 won Feyenoord voor het laatst zijn eerste zeven competitieduels. Destijds bleef de ploeg onder trainer Willem van Hanegem winnen tot ver in oktober. "Het all-time record staat op 10 overwinningen, we hebben wat dat betreft dus nog even te gaan", weet Kuyt, die met zijn club deze week voor elke wedstrijd in trainingskamp gaat. "Onze trainer Erwin Koeman kwam met dat idee bij ons. Je weet nooit of dit goed uitpakt, maar ik heb er zelf een goed gevoel over."