Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Feyenoord strandt al in eerste UEFA Cup-ronde

01-10-2005

Voor het eerst sinds 1998 is Feyenoord na één rondje al uitgebekerd in Europa. In het toernooi om de UEFA Cup bleek het Roemeense Rapid Boekarest over twee duels een te grote horde. Na de 1-1 in Rotterdam, verloor Feyenoord donderdag in Boekarest met 1-0. De teleurstelling was logischerwijs groot bij de ploeg, die dit seizoen voor het eerst in een officiële wedstrijd niet kon scoren. Kansen waren er wel in het Giulesti stadion, maar onder anderen Dirk Kuyt en André Bahia hadden pech. Kuyt met een paar kopballen die rakelings naast het doel gingen, Bahia met een om twijfelachtige redenen afgekeurde goal.

Dat neemt niet weg dat Feyenoord ook niet goed speelde in een poging de groepsfase in het UEFA Cup-toernooi te halen. Over twee duels bekeken was het gewoon te mager wat de ploeg van trainer Erwin Koeman liet zien. Zeker achterin en op het middenveld gingen te veel ballen simpel verloren en in beide duels koste een defensieve blunder (Greene in Rotterdam, Östlund in Boekarest) Feyenoord een tegengoal.

Dirk Kuyt spreekt van een 'enorme zeperd'. "Maar we zijn nog wel steeds koploper in de eredivisie. Het is zaak dat we ons zo snel mogelijk over deze uitschakeling heen zetten. We moeten zondag in Utrecht meteen laten zien dat we niet voor niets bovenaan staan in onze eigen competitie." Kuyt vindt het onzin om na dit resultaat meteen weer over zijn toekomst in de Kuip te beginnen. "Daar staan deze twee wedstrijden tegen Rapid los van." Feyenoord vloog vrijdagmiddag pas laat terug naar Rotterdam. Voor het duel van zondagmiddag in de Galgenwaard gaat de groep opnieuw in trainingskamp. Feyenoord trapt in Utrecht al om 12.30 uur af.