Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Geen succes voor Kuyt op bezoek bij oude club

03-10-2005

Op bezoek bij FC Utrecht zijn Feyenoord en Dirk Kuyt tegen de eerste nederlaag in deze competitie aangelopen. De Rotterdammers verloren met 3-1 en zijn op de ranglijst weer bijgehaald door AZ. Het was in de Galgenwaard het tweede verlies in drie dagen tijd voor Feyenoord, dat werd geveld door Utrecht-spits Robin Nelisse. De aanvaller met een Feyenoord-verleden maakte alle drie de treffers en miste daarnaast nog kansen op meer doelpunten. Feyenoord mocht, behoudens een deel van de eerste helft, geen aanspraak maken op een zege. "Maar als het dan niet loopt, moet je in zo'n wedstrijd toch nog een gelijkspel eruit slepen. Zelfs daar hadden we geen recht op", oordeelde Dirk Kuyt.

Salomon

"Voor ons is dit een slechte week geworden. Dat we in het UEFA Cup-toernooi zo vroeg sneuvelen is teleurstellend, maar in twee wedstrijden tegen Rapid zat ook werkelijk alles tegen. Voor Utrecht hebben we onszelf weer proberen op te laden, maar het is er niet uitgekomen. Met vermoeidheid heeft het niets te maken. Ik voelde me bijvoorbeeld prima."

Feyenoord werd in Utrecht geveld door eigen fouten, waaronder een zeldzame blunder van doelman Patrick Lodewijks. Hij dook finaal over een inzet van Robin Nelisse heen bij de 2-1. Maar tekenender voor de ploeg van Kuyt en trainer Erwin Koeman waren de 1-0 en de 3-1. Beide keren gingen duels om de bal veel te gemakkelijk verloren.

Lodewijks

Nu de competitie twee weken stil ligt in verband met interlands kan Koeman de balans opmaken na het eerste deel van het seizoen. De trainer haalt momenteel het maximale uit de groep, ervaart Kuyt, die echter ook beseft dat de lat op de langere termijn omhoog moet. Koeman gaf daartoe in de afgelopen week een aanzet door Hossam Ghaly te slachtofferen tegen Utrecht. De middenvelder en de coach blijven als nacht en nacht verschillen over hoe de Egyptenaar in teamverband moet spelen. "Ik ga daarom met de directie over Ghaly praten", vertelde Koeman in Utrecht. "Onze opvattingen blijven zodanig verschillen, dat ik er een hard hoofd in heb dat Ghaly ooit verandert. Hij wil zijn rol en zijn positie in het elftal op geheel eigen wijze invullen. Dat accepteer ik niet, ook niet richting de groep. Nee, ik schrijf hem nog niet af."