Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ 4-1 zege, Feyenoord herovert koppositie

17-10-2005

Feyenoord heeft de koppositie in de eredivisie weer in bezit. De ploeg van trainer Erwin Koeman versloeg zondag FC Groningen met 4-1 en zag AZ op bezoek bij PSV met 3-0 verliezen. "Wij staan bovenaan", zong het Feyenoord-legioen uitbundig na de ruime zege op Groningen, die er kwam na een aanvankelijke achterstand. Volgende week wacht de Rotterdammers meteen alweer een aardige test als koploper van Nederland. In Waalwijk is RKC - net als Groningen een ex-werkgever van Erwin Koeman - de tegenstander.

Boussabon, Kuyt en De Guzman

Dirk Kuyt, Salomon Kalou, Ali Boussaboun en Hossam Ghaly maakten de Feyenoord-doelpunten in de met 38.000 toeschouwers gevulde Kuip. Opvallend was dat drie van de vier treffers ontstonden na grove blunders van Groningen-spelers. Coach Ron Jans was dan ook 'hartstikke pissig' en stelde dat zijn ploeg op de eerste plaats van zichzelf en daarna pas van Feyenoord had verloren. De thuisclub had het inderdaad niet makkelijk tegen de lange tijd goed georganiseerde tegenstander. Om zelf aan het voetballen te komen, koos Koeman voor een extra aanvallende opstelling. Spelend met drie verdedigers en vier aanvallers probeerde Feyenoord Groningen terug te drukken. In de eerste helft leverde die strijdwijze al een aantal goede kansen op, maar oog in oog met keeper Roorda faalde Dirk Kuyt twee keer. "Ook Dirk is dus maar een mens", lachte Koeman naderhand. De aanvoerder en topscorer maakte na rust zijn faam als doelpuntenmaker wel waar. Na 65 minuten lepelde hij de belangrijke 2-1 binnen na een heerlijke pass van de jonge middenvelder Jonathan De Guzman. "Het leek misschien een moeilijke wedstijd, maar in het veld was dat niet míjn gevoel", stelde Kuyt vast.

Salomon Kalou

"Hoe Groningen speelde, dat kost zo veel kracht, ik kon me niet voorstellen dat ze dat 90 minuten lang zouden volhouden. Omdat we ook voor rust al genoeg kansen uitspeelden, heb ik me geen zorgen gemaakt. Dit was gewoon een simpele overwinning." Erwin Koeman noemde het leuk voor alle mensen binnen Feyenoord dat de koppositie opnieuw is veroverd. "Hun club staat boven Ajax, PSV en ook boven AZ. Drie ploegen die overal hoger worden ingeschaald dan Feyenoord."