Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ RKC straft Feyenoord in slotminuut hard af

23-10-2005

Net toen iedereen zich verzoende met een gelijkspel, kreeg RKC - Feyenoord zondag toch nog een winnaar. Het was de thuisclub, die via een treffer in de 90ste minuut van Virgilio Teixeira met 2-1 won. De nederlaag is er een met gevolgen voor Feyenoord. Niet alleen werd na amper één week alweer de koppositie in de eredivisie verspeeld. De nederlaag betekent ook het derde verlies in de laatste vier wedstrijden en ook de derde op een rij buitenshuis.Rapid Boekarest, FC Utrecht en RKC zijn de clubs die Feyenoord achter elkaar versloegen. Als er een rode draad in de nederlagen te ontdekken valt, dan is die dat het Feyenoord telkens nét aan de échte scherpte ontbrak.

Van Diemen, Kuyt

"Ik had zondag hetzelfde gevoel als eerder tegen FC Utrecht", sprak Feyenoord-trainer Erwin Koeman, die in Waalwijk op bezoek was bij zijn oude club. "Als je een moeilijke uit-wedstrijd niet kunt winnen, moet je zorgen dat je er in elk geval een punt aan overhoudt. Dat kon tegen RKC makkelijk, maar net als in Utrecht lukte het niet. Hoe we het weggeven, vind ik amateuristisch." Bij die woorden sloot ook Dirk Kuyt zich aan. "Wij zijn niet de grote titelfavoriet, maar als we überhaupt mee willen doen, moet je dit soort wedstrijden winnen. We hebben simpelweg te weinig gebracht."

Dirk Kuyt

Kuyt baalde ook van zichzelf. Al in de eerste minuut verzuimde hij allleen voor RKC-doelman Rob van Dijk te scoren. In de slotminuut verdween de 2-1 in het doel na een klutssituatie tussen hem en Teixeira. Ondanks de nederlaag en ondanks de povere vertoning, wanhoopt Kuyt niet. Vorig jaar stortte Feyenoord na de eerste tegenslagen in de competitie in. In november en december werden nog maar weinig punten gehaald. "Nu zou het me verbazen als de zaak weer zo instort", aldus Kuyt. "Ik denk toch dat we nu wat stabieler zijn. Iedereen weet hoe het zit: dit Feyenoord heeft minder kwaliteit dan de andere Nederlandse topclubs. Maar door elke keer heel scherp te spelen, kunnen ook wij een heel eind komen. Maar valt die scherpte weg, dan hebben we een groot probleem." De volgende competitiewedstrijd van Feyenoord is weer buitenshuis. In Tilburg is het kwakkelende Willem II zondag de tegenstander.