Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Tilburg kuuroord voor Feyenoord

31-10-2005

Spelers en trainer van Feyenoord voelden enige druk voor de uitwedstrijd tegen Willem II. Ze werden zondag in Tilburg echter getrakteerd op een middag in een kuuroord. Zonder enige moeite won Feyenoord met 3-1 van de ploeg die nu 17de staat in de eredivisie. "We moesten winnen om in het spoor van AZ en PSV te blijven. Mijn spelers hebben zich gerevancheerd", stelde trainer Erwin Koeman na drie nederlagen in de laatste drie uitduels. "Het enige verwijt dat ik kan maken, is dat we drie of vier keer te weinig hebben gescoord."

Dirk Kuyt

Koeman had er gerust nog een paar treffers bij op kunnen tellen. Feyenoord had zelfs makkelijk met dubbele cijfers kunnen winnen als Kalou, Paauwe, De Guzman, Castelen, Ghaly en Bahia hun kansen hadden benut. Soms lukte dat niet door pech, vaak ook waren Feyenoorders bij aanvalsopzetten te zelfzuchtig. Aan de overkant kwam het zeer zwakke Willem II pas in de laatste minuut bij het doel van Patrick Lodewijks. Invaller Hans Denissen scoorde.

Dirk Kuyt

Na tien competitieduels heeft Feyenoord nu acht keer gewonnen. "Qua resultaten doen we het dus gewoon heel goed", stelde Koeman in Tilburg. Qua spel moet het nog beter, vertelde hij er in één adem bij. De winst moet vooral worden geboekt in het beter samenspelen. Op dat onderdeel heeft Feyenoord aan effectiviteit en bereidwilligheid ingeboet in vergelijking met de eerste weken van het seizoen. Koeman lichtte er in Tilburg specifiek Salomon Kalou uit. De Ivoriaan wil zo graag scoren, dat hij zichtbaar geforceerd op zoek is naar treffers. Koeman: "Als Kalou een betere speler wil worden, dan moet hij inzien dat steeds maar voor je eigen actie gaan niet loont. Hij zal moeten leren samen te spelen. Het is momenteel moeilijk om hem te bereiken. Ook wij weten niet precies wat er allemaal omgaat in zijn hoofd. Maar we blijven met hem bezig."