Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Arsenal-manager Wenger bekijkt Kuyt tegen Vitesse

7-11-2005

Arsenal-manager Arsène Wenger was zondagmiddag aandachtig toeschouwer bij Feyenoord - Vitesse (0-0). De Fransman kwam hoogstpersoonlijk bekijken of Dirk Kuyt de spits is die de Engelse topclub in de toekomst mag gaan versterken. "Ik was vooraf ingelicht dat er belangrijke mensen naar me kwamen kijken", sprak Kuyt. "Dat vertelde onze technisch directeur Mark Wotte. Maar ik wist toen niet dat het om Wenger ging. Ik blijf rustig onder de aandacht, raak er niet van in de war, maar ik vind het wel speciaal dat een toptrainer als Wenger uit Engeland overkomt om te kijken."

Dirk Kuyt

Wenger zat in de Kuip naast Gilles Grimandi, een van de belangrijkste scouts van Arsenal op het Europese vasteland. Dat Wenger half november al de moeite nam om zelf polshoogte te nemen, geeft aan dat de interesse voor Kuyt heel serieus is. De international is een van de twee spitsen die Arsenal momenteel op de voet volgt. Een paar stoelen van Wenger en Grimandi vandaan zat op het ereterras van de Kuip ook nog Tony Adams. De oud-verdediger van Arsenal loopt in het kader van zijn toekomstige trainerscarriere een halfjaar rond bij Feyenoords tweede elftal. Hij heeft van alle Britse voetbalmensen het beste beeld van Kuyt, die deze zomer al concrete interesse van Tottenham Hotspur mocht begroeten. Feyenoord liet zijn topscorer toen echter niet gaan voor een bedrag tussen de 12 en 15 miljoen euro.

Dirk Kuyt

Wenger zag Kuyt in de aantrekkelijke wedstrijd niet scoren. Ingeklemd tussen veelal drie verdedigers kreeg Kuyt daartoe ook weinig kans. Hij zette wel een paar keer een ploeggenoot vrij voor het doel van Vitesse-doelman Harald Wapenaar, maar Kalou en Castelen misten riante mogelijkheden. "Over mijn eigen wedstrijd ben ik niettemin tevreden", stelde Kuyt. "Als je zelf niet kan worden bediend, moet je zorgen dat je toch iets betekent voor het team. Dat heb ik gedaan door anderen kansen aan te bieden. Ik denk dat Arsène Wenger zo'n trainer is die spelers ook op andere onderdelen dan het scoren alleen beoordeelt."

Dirk Kuyt

Feyenoord had het duel waarschijnlijk gewonnen als het al na vier minuten een strafschop had gekregen. Arbiter Roelof Luinge zag echter een overduidelijke charge in het strafschopgebied van Wapenaar tegen Kalou over het hoofd. In plaats van een penalty voor Feyenoord en een rode kaart voor de Vitesse-keeper liet Luinge doorspelen. Feyenoord kon zodoende niet profiteren van de misstappen van de concurrenten Ajax en AZ, die respectievelijk verloren van NEC en gelijkspeelden tegen Heracles. Feyenoord is komende weekeinde vrij door de play-off - en vriendschappelijke interlands die overal ter wereld worden gespeeld. Op zondag 20 november is de volgende competitiewedstrijd, uit bij Roda JC.