Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Scorende Kuyt en Feyenoord winnen lastig duel bij Roda JC

21-11-2005

Na het interlandweekeinde heeft Feyenoord de competitie hervat met het winnen van een lastige uitwedstrijd. Op bezoek bij Roda JC werd het zondagmiddag in een spectaculaire pot 3-2 voor de ploeg van Dirk Kuyt. De Katwijker tekende voor de openingstreffer en maakte daarmee voor het eerst in drie duels weer een doelpunt voor Feyenoord, dat PSV weer tot op een punt is genaderd. De zege werd na 80 minuten veiliggesteld door de 17-jarige Diego Biseswar. De invaller en rechtsbuiten nummer 4 van Feyenoord krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig over Roda-keeper Kujovic: 3-2.

Dirk Kuyt

Die treffer vormde het passende slotakkoord van een meeslepende wedstrijd, waarin Feyenoord als team bleef spelen, ook nadat Roda twee keer een achterstand had opgehaald. "Zo wil ik mijn ploeg ook zien, strijdend met en voor elkaar", sprak Feyenoord-coach Erwin Koeman. Vooraf had hij bewust de kraker in de Spaanse competitie tussen Real Madrid en FC Barcelona van zaterdagavond aangehaald. "Bij de ene ploeg zag je allemaal vedetten die hun eigen wedstrijd speelden. Barcelona heeft ook sterren, maar die zijn bereid altijd in dienst van het team te denken. De veldbezetting van Barcelona is altijd goed en wat dat aangaat moet die ploeg ons voorbeeld zijn."

Dirk Kuyt

Voor het duel in Kerkrade paste Koeman zijn opstelling enigszins aan. Hij speelde met drie verdedigers en veelal met vier aanvallers. Het hield in dat Kuyt en Kalou weer eens als duo centraal voorin speelden. Kuyt maakte de belangrijke 1-0, Kalou had wel vier keer kunnen scoren, maar telkens stond pech in de afwerking een treffer in de weg. Niettemin maakte Kalou een veel betere indruk dan de laatste weken. "Het viel ook mij op", sprak Kuyt na afloop. "Ik vond Kalou heel goed. Je ziet dat hij zijn vorm weer terugkrijgt." En dan was er natuurlijk het jongensgeluk van Diego Biseswar. Na zijn winnende doelpunt rende hij als een dolle langs het vak met Feyenoord-fans, om vervolgens te merken hoe de adem stokte in zijn keel. "Ineens was ik helemaal kapot. Het was de spanning die zich ontlaadde. Patrick Paauwe zag het en zei dat ik rustig aan moest doen. Ik ben heel blij met dit optreden, al was het dan niet mijn échte debuut voor Feyenoord. Dat was vorig seizoen al tegen ADO Den Haag. Maar aan deze wedstrijd zal ik langer terugdenken. Hoe het verder gaat? Geen idee, ik speel nog in de A1 en ik denk dat ik nu gewoon weer terug ga naar dat team."

Diego Biseswar