Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Feyenoord haalt uit: 7-1 tegen Heracles

28-11-2005

Feyenoord heeft zondag de grootste zege van het seizoen geboekt. In de eigen Kuip werd Heracles met 7-1 verpletterd. Het gebeurde in een wedstrijd waarin de dubbele cijfers makkelijk gehaald hadden kunnen worden. Voor Feyenoord scoorden vijf verschillende spelers, ook dat was dit seizoen nog niet eerder gebeurd. Greene, Kalou en De Guzman tekenden voor één treffer, Boussaboun en Kuyt ieder voor twee.

FLR

Dirk Kuyt maakte de 5-0 en de 6-0 na 77 en 83 minuten. Het waren zijn negende en tiende doelpunt van het seizoen. Het zag er lang naar uit dat het voor Kuyt een wedstrijd van de gemiste kansen zou worden. Na rust miste hij bij zeker drie riante mogelijkheden het doel. "Toch wist ik dat ik zou gaan scoren", stelde de Katwijker na afloop. "Zoiets voel je."

Dirk Kuyt

Opvallend was dat Kuyt in de punt van de aanval opnieuw steun kreeg van Salomon Kalou. Die begon het duel officieel als linksbuiten, maar al na twee minuten wisselde Kalou van positie met nummer 10 Sebastian Pardo. Kalou zwierf daarna veelvuldig over het veld, van links naar rechts en weer terug. De aanvaller speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen, amper twee dagen nadat hij vrijdag voor het eerst in zijn leven in de rechtbank stond in verband met zijn naturalisatiezaak.

Dat Kalou een bevrijde indruk maakte na het hoopgevende bezoek aan het gerecht, viel ook Kuyt op. "Ik vond Salomon vorige week tegen Roda JC al goed. Maar een spits wordt altijd beoordeeld op zijn doelpunten, en omdat hij vorige week ondanks een paar fraaie acties niet scoorde, viel zijn goede spel nog niet zo op bij het grote publiek.

Dirk Kuyt

"Vandaag speelt hij goed én scoort hij. Ik ben blij voor Kalou, hij lacht weer en straalt plezier uit." Kuyt was voor zichzelf vooral blij met de bal die Kalou in de 73ste minuut op hem aflegde. "We hebben zo onze discussies gehad de afgelopen periode, ik hecht heel veel belang aan samenspelen en dat probeerde Kalou bij dat moment heel nadrukkelijk te doen. Hoe goed je als voetballer ook bent, in je eentje red je het uiteindelijk nooit. Dat Salomon mij die bal gaf was mooi, dat hij me vervolgens meteen opzocht toen ik de kans verprutste super. Het gaat aan de top om kwaliteit, maar ook om saamhorigheid. Om elkaar dingen gunnen."