Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Feyenoord zoekt nog naar stabiliteit: 2-2 tegen RBC

5-12-2005

Een week na de 7-1 zege tegen laagvlieger Heracles kwam Feyenoord op bezoek bij een andere laagvlieger, RBC, zaterdagavond niet verder dan 2-2. Het was het teleurstellende resultaat van een elftal dat nog zichtbaar zoekt naar stabiliteit. Aan het begin van de interessante maand december met krakers tegen PSV, AZ en Roda (beker) is Feyenoord nu opnieuw derde in de eredivisiestand.

Dirk Kuyt

Feyenoord kon het puntenverlies tegen RBC volledig wijten aan eigen stomme fouten. De Roosendalers hadden dit seizoen nog nooit meer dan één keer in een wedstrijd gescoord, zaterdag stonden ze binnen het kwartier al met 2-0 voor. Beide keren ging voorafgaand aan de goal een Feyenoorder in de fout. In het vervolg trokken de gasten de stand nog wel gelijk via treffers van Pardo en De Guzman, maar verder kwam het niet ondanks diverse kansen. Ook Dirk Kuyt kwam een paar keer in goede positie, maar hij had vooral pech. Een keer eindigde een schot uit de draai op de paal. Bij een actie werd Kuyt onterecht teruggefloten voor buitenspel.

De Guzman

"Het blijft nog te veel schommelen met Feyenoord", ervoer Kuyt, die zijn 161ste competitiewedstrijd op een rij speelde ondanks kuitklachten in de voorbije week. "Als we écht mee willen doen bovenin, moet je dit soort wedstrijden winnen." Trainer Erwin Koeman was kort in zijn reactie: "ik zag dit van te voren enigszins aankomen. Ik heb steeds gezegd dat ik nog maar moest zien of we bij RBC zouden winnen. Feyenoord speelt gewoon nooit makkelijke wedstrijden. We hebben best een goed elftal, maar nog niet goed genoeg. Spelers doen als het niet goed gaat ineens andere dingen dan wanneer het wel loopt. Maar ja, je hebt gewoon altijd te maken met mensen." De volgende wedstrijd van Feyenoord is de topper tegen PSV, zondag om 12.30 uur in de Kuip.

Erwin Koeman