Welkom op de site van Dirk Kuyt

nieuws

~ Aangepast programma voor Dirk Kuyt

03-07-2005

Dirk Kuyt is de komende week niet op alle trainingen van Feyenoord te aanschouwen. Hij werkt een speciaal programma af, zodat hij niet vermoeid aan de nieuwe voetbalcompetitie zal beginnen. Kuyt speelde begin juni, toen de meeste van zijn collega's al met vakantie waren, nog met het Nederlands elftal interlands tegen Roemenië en Finland. Dat was het slot van een vermoeiend seizoen, fysiek én mentaal.

Daarom heeft de Feyenoord-leiding besloten om voor de blonde aanvaller een aangepast trainingsschema te maken. Zo stond Kuyt zaterdag, tijdens de eerste trainingsdag, wel 's ochtends op het bijveld van de Kuip, maar liet hij de middagsessie aan zich voorbij gaan. Het was de eerste officiële werkdag van de nieuwe trainer Erwin Koeman, de opvolger van Ruud Gullit.

Kuyt was blij dat het nieuwe voetbalseizoen weer was begonnen. "Heerlijk om weer op het veld te staan", zei hij zaterdagmiddag. "Ik voel me uitgerust door de vakantie. En gelukkig waren er opnieuw heel veel toeschouwers op onze eerste training afgekomen."

De Katwijker liet eerder weten dat de afgelopen periode een aantal clubs naar hem heeft geïnformeerd. Maar tot concrete onderhandelingen leidde dat niet. "De afgelopen weken heb ik een aantal keren met de nieuwe trainer Erwin Koeman gesproken. Hij laat steeds weten dat hij me heel graag houdt", aldus Kuyt. "Ik heb zelf ook nog steeds de intentie om alleen weg te gaan als één van mijn droomclubs zich meldt. Ik loop niet zomaar weg bij Feyenoord."

De aanvaller vermoedt, net als de Feyenoord-leiding, dat ook de aankomende weken geen buitenlandse club een bedrag tussen de 15 en 18 miljoen euro voor hem zal vrijmaken.